Je Innerlijke Partner staat vlak voor je neus

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 
Veel vrijgezellen gaan op zoek naar een partner buiten zichzelf. Maar zoals je hebt kunnen lezen in blog Sinds je geboorte heb je al een Innerlijke Partner heb je sinds je geboorte al een Innerlijke Partner. En die staat vlak voor je neus. Je hoeft je er alleen maar voor open te stellen.
Een groot deel van de tijd ben jij je niet bewust van je Innerlijke Partner. Aan de ene kant omdat ze bijna alles buiten het gezichtsveld van jou als bewustzijn doet. Maar vooral omdat je tot nu toe hoogstwaarschijnlijk nog helemaal niet wist dat ze bestond.
Dat ze veel dingen buiten je gezichtsveld doet, betekent niet dat jij je nooit bewust van haar zult worden. Integendeel. Want terwijl ze bezig is met haar eigen dingen, geeft ze zo nu en dan signalen af waaraan je kunt zien dat ze bestaat. Ook brengt ze regelmatig het resultaat van haar inspanningen onder je aandacht. Wat dat betreft heeft ze wel wat weg van de keuken bij een Chinees afhaalrestaurant. Die keuken wordt door een luik bij de balie aan je oog onttrokken. Wel kun je als je goed luistert zo nu en dan geluiden in die keuken horen. En op een gegeven moment gaat het luik even open, zie je het (langverwachte) resultaat van haar arbeid verschijnen, en gaat het luik bijna meteen daarna weer dicht.
Dat betekent dan ook dat jij je bewust kunt worden van haar bestaan, zodra jij je ervoor openstelt en weet waar je op moet letten. En waar je haar aan kunt herkennen zijn haar wil, haar kijk en haar aanpak.

 

Haar eigen wil

Dat je Innerlijke Partner een eigen wil heeft, werd duidelijk in blog Je Innerlijke Partner helpt je continu om je allergrootste behoefte te vervullen. Ze wil alleen dingen die in lijn zijn met je allergrootste behoefte. En ze wil dus niets wat in strijd is met je allergrootste behoefte.
Dit is het eerste waar je haar aan kunt herkennen. In situaties dat je het juiste doet en zegt op het juiste moment, en alles bijna vanzelf lijkt te gaan, ben je in harmonie met je Innerlijke Partner. Ze staat helemaal achter je en doet alles wat in haar vermogen ligt om jou je doelen te laten bereiken. En op zulke momenten kun je tot je door laten dringen dat ze druk voor je bezig is.
In situaties dat het maar niet gaat zoals je wil, wat je ook probeert, staat je Innerlijke Partner niet achter je woorden en daden. En op zulke momenten herken je haar aan de weerstand of twijfels die je in je binnenwereld voelt. Weerstand of twijfels waardoor jij je er maar niet toe kunt zetten om je voornemen uit te voeren.
Ook een plotselinge sterke drang om iets te doen of na te laten is meestal een impuls van je Innerlijke Partner. Ze voorziet dat je met dat iets dichter bij je allergrootste behoefte komt, of dat je zonder dat iets minder ver weg wordt gehaald bij je allergrootste behoefte. In het verlengde daarvan ligt het gevoel dat je als door een magneet tot iets of iemand aangetrokken wordt, zonder dat je weet waarom. Of dat je ineens een grote afkeer naar iets of iemand toe voelt, zonder dat je die kunt plaatsen.

 

Haar eigen kijk

Dat je Innerlijke Partner een eigen wil heeft, betekent ook dat ze een bepaalde kijk heeft: bepaalde dingen wil ze wel (zijn in haar ogen goed) en andere dingen wil ze niet (zijn in haar ogen fout). Ze heeft dus een besef van goed en fout. En daarmee ook een mening en oordeel over dingen: over zichzelf, over jou, over je lichaam, over mensen om je heen, over dingen om je heen, en over gebeurtenissen.
Voor haar is het heel eenvoudig: alles wat jou dichter bij je allergrootste behoefte brengt is goed en alles wat jou verder bij je allergrootste behoefte weghaalt is fout.
Regelmatig verschijnen er in je binnenwereld dan ook spontaan meningen en oordelen waar je haar aan kunt herkennen. Meningen en oordelen waar je soms flink van kunt schrikken (zoals vooroordelen over iemand of onverwachte kritiek op bijvoorbeeld een weggebruiker).

 

Haar emoties en gedachtes

Als ze een positief oordeel over iets of iemand heeft, voelt ze tevredenheid (blijheid). En bij een negatief oordeel over iets of iemand voelt ze ontevredenheid (boosheid, bedroefdheid of bezorgdheid). Je kunt haar dus ook herkennen aan de emoties die je voelt. Om precies te zijn, aan de emoties die je lijken te overvallen: emoties waarbij je geen enkel idee hebt waar ze vandaan komen en waarom je ze hebt. Als er geen verschil is tussen de werkelijkheid en haar ideaalbeeld, dan is ze blij. En als er wel een verschil is tussen de werkelijkheid en haar ideaalbeeld, dan is ze boos, bedroefd of bezorgd.
Een mening of oordeel over iets of iemand is niets anders dan een gedachte (een overtuiging) over iets of iemand. Je Innerlijke Partner heeft dus ook haar eigen gedachtes. En dat betekent dat je haar eveneens kunt herkennen aan de gedachtes en overtuigingen die spontaan in je opkomen. En die niets te maken (lijken te) hebben met waar je op dat moment bewust mee bezig bent.

 

Haar eigen aanpak

Je Innerlijke Partner wil een bepaald iets (dat je allergrootste behoefte elk moment van de dag vervuld wordt) en heeft een bepaalde kijk op dingen.
Ze heeft dan ook een idee hoe jij dichter bij je allergrootste behoefte kunt komen. Welke tactiek je daarvoor het beste kunt gebruiken. Sterker nog, sinds je geboorte gebruikt ze een bepaalde tactiek die in haar ogen het snelst en het makkelijkst je allergrootste behoefte vervult. Deze tactiek heeft in de loop van je leven steeds weer haar waarde bewezen en hielp je al meerdere keren om te overleven.
De tactiek is dan ook ongemerkt uitgegroeid tot je favoriete overlevingsstrategie, die je onbewust steeds weer uit de kast haalt. Daardoor doe je veel dingen steeds weer op dezelfde manier. Met als gevolg dat je steeds weer in dezelfde valkuilen stapt, en dat je telkens tegen dezelfde uitdagingen aanloopt.
Elke keer dat je tegen een gewoonte, patroon, valkuil of uitdaging aanloopt waar je maar niet vanaf lijkt te kunnen komen (zoals een verslaving), weet je dat je Innerlijke Partner haar vaste overlevingsstrategie weer van stal gehaald heeft. En ook daaraan kun je haar aanwezigheid herkennen.

 

Tot slot

Tot slot hier zijn nog enkele andere dingen waar jij je Innerlijke Partner vaak aan kunt herkennen:
• Een plotselinge fantasie over iets wat je wel of juist niet wil, die niets met het huidige moment te maken heeft
• Een herinnering die onverwachts verschijnt over iets of iemand waar je helemaal niet mee bezig was
• Nachtelijke dromen die jij je ’s ochtends nog (vaag) herinnert: in zulke dromen verwerkt je Innerlijke Partner meestal wat er de afgelopen tijd is gebeurd of wat je momenteel bezighoudt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.