Voor jou?

 

Ontdek en verken de 7 levensverdiepingen naar het vrijgezellenleven dat je wenst!
Van onvrede of ontevredenheid naar bevrediging en innerlijke vrede …

 
 

Deze pagina geeft duidelijkheid óf we jou kunnen begeleiden en in welke situaties.
Ook lees je hier op welke momenten jij het meeste profijt hebt van onze begeleiding. 
 

Kun je bij ons terecht voor begeleiding?

'De Vrijgezelcoach' kan jou helpen als je vrijgezel bent.

Als je geen vrijgezel bent, kun je bij jouw partner de steun en ondersteuning vinden die je zoekt.
En als je partner er om wat voor reden dan ook niet (meer) voor je is, dan kunnen jullie samen aankloppen bij een van de vele relatiecoaches of relatietherapeuten.
 

Met name als je 30 jaar of ouder bent.

Als je onder de 30 bent, dan ben je waarschijnlijk een opleiding of studie aan het volgen, op jezelf gaan wonen, of aan het werk gegaan. Daarbij ontmoet je in een korte tijd zoveel nieuwe mensen, dat je elke dag iemand tegen het lijf kunt aanlopen met wie je een relatie aan wil gaan.
 
 

In welke situaties kunnen we jou helpen?

We kunnen jou van dienst zijn als je als vrijgezel een stuk(je) onvrede voelt. Op wat voor gebied dan ook. En als je geen zin hebt om het vrijgezellenleven te ontvluchten door overhaast een relatie met een partner aan te gaan …

 
In dat geval herken je jezelf wellicht in 1 of meer onderstaande situaties:

Je blijft je maar eenzaam voelen ...

Hoeveel je jezelf ook omringt met andere mensen (bijvoorbeeld een date, vrienden, familie of zelfs een partner), je gevoel van eenzaamheid blijft aan jou knagen. En daar stoor jij je erg aan.

 • Je mist het gezelschap van iemand met wie je kunt praten, met wie je dingen kunt doen, en die jou kan steunen.
 • Het is jou tot nu toe nog niet gelukt om een partner te vinden bij wie jij je veilig genoeg voelt om je hart te luchten en jezelf te zijn. En je wil jezelf graag meer open kunnen stellen voor andere mensen.
 • Je kunt zelf moeilijk contact maken met je partners en met andere mensen. Je hebt moeite om jezelf te uiten en te delen. Vooral emoties, behoeftes en meningen slik je in. Je wil dan ook graag handvatten om hier verandering in te brengen.
 • Partners en andere mensen reageren keer op keer anders op jou dan je wil. Je voelt je dan ook niet gehoord, gezien of begrepen. Of je bent in jouw ogen ongeliefd of anders.

Je blijft maar last houden van pijnlijke herinneringen aan je verleden ...

 • Bepaalde dingen die in je verbroken relaties, je vrijgezellenleven of je jeugd gebeurd zijn, zitten jou nog steeds dwars. Daardoor loop je nog steeds rond met een stuk boosheid, teleurstelling, desillusie, verdriet of schaamte.
 • Je bent in jouw eigen ogen slecht of onrechtvaardig behandeld door je ex-partner(s) of door andere mensen uit je verleden.
 • Je hebt spijt van de manier waarop jij jouw ex-partner(s) of andere mensen in je verleden behandeld hebt.
 • In je vorige relaties of in je vrijgezellenleven werden stukjes onverwerkt verleden aangeraakt, en daar heb je nog steeds last van.
 • In je relaties, je vrijgezellenleven of je jeugd werd je flink met jezelf geconfronteerd.
 • Feedback van je ex-partner(s) of van andere mensen in het verleden raakt jou nog steeds.
 • Tijdens dates heb je teveel slechte ervaringen opgedaan. Je hebt bijvoorbeeld meer blauwtjes gelopen dan je aankon, of jouw datingpartners deden zich tot aan de eerste ontmoeting heel anders voor dan ze in werkelijkheid waren. En dat zit jou nog steeds dwars.

In je vrijgezellenleven loop je tegen bepaalde nadelen of problemen aan ...

 • Na enkele relaties ben je tot de slotsom gekomen dat relaties jou niet bieden wat je zoekt, en dat je dus eigenlijk net zo goed vrijgezel kunt blijven. Maar het vrijgezellenleven biedt jou toch ook nog niet alles wat je zoekt.
 • Je bent zo te spreken over het vrijgezellenleven (bijvoorbeeld over je zelfstandigheid, vrijheid en onafhankelijkheid), dat je nauwelijks behoefte hebt aan een relatie. Maar je loopt toch ook regelmatig aan tegen minder prettige kanten van het vrijgezellenleven.
 • Je bent graag zelfstandig en onafhankelijk. Maar je hebt moeite met emoties, subjectieve meningen en onredelijkheid. Bij jezelf en bij de mensen om je heen…
 • Je geniet van jouw vrijheid als vrijgezel. Maar je vindt het moeilijk om met (bepaalde) verplichtingen, problemen of pijn om te gaan.
 • Je bent sterk genoeg om alles alleen te doen. Maar je vindt het lastig om je voor je omgeving open te stellen.
 • Je bent ervan overtuigd dat jij jezelf (bijna) alles kunt geven wat je vroeger altijd bij een partner buiten je gezocht hebt. Maar in de praktijk lukt dat je nog lang niet altijd.

Je bereikt maar niet wat je wil ...

 • Je wil eerst nog een aantal plannen of dromen verwezenlijken voordat je eventueel aan een relatie begint: bijvoorbeeld een carrière, een studie, een doel in je privéleven, een bepaalde persoonlijke ontwikkeling of liefdadigheidswerk. Toch krijg je dat maar niet voor elkaar.
 • Je zit momenteel even met een aantal (persoonlijke) problemen, waardoor je voorlopig geen ruimte hebt voor een relatie. En je wil graag een blijvende oplossing voor deze problemen, zodat je er niet nog een keer (zoveel) last van krijgt.
 • Je wil jezelf persoonlijk ontwikkelen. Maar je begrijpt jezelf niet genoeg, je aanvaardt jezelf niet genoeg, of je komt niet veel verder.
 • Je bent in jouw eigen ogen nog niet geschikt voor een relatie. Je vindt bijvoorbeeld dat je te weinig zelfvertrouwen hebt, dat je teveel bindingsangst of verlatingsangst hebt, dat je te weinig grenzen stelt, of dat jij jezelf te afhankelijk opstelt. En daar wil je graag verandering in brengen.

Je blijft maar dezelfde fouten maken, in dezelfde valkuilen stappen, of tegen dezelfde gewoontes aanlopen ...

Dit gebeurt in je vrijgezellenleven, tijdens het daten of in relaties. Zonder dat je een idee hebt waarom.
Vooral dat laatste frustreert jou. Als je maar wist hoe het kwam, dan kon je daar iets aan veranderen.
Hoe goed je ook je best doet, en hoe goed je jezelf ook onder controle houdt, het haalt niets uit.
De eerste tijd doe je het wel wat beter, blijf je wel weg uit je valkuilen, of kun je wel je gewoontes doorbreken. Maar zodra jouw aandacht wat verslapt, of zodra je vermoeid raakt door de energie die het kost, val je weer terug. Het lijkt gewoon onbegonnen werk.
 

Op welke momenten profiteer jij het meest van onze begeleiding?

Je wil graag begrijpen waarom je (in relaties en tussen relaties in) doet wat je doet en nalaat wat je nalaat

Mogelijk merk je dat je in jouw vrijgezellenleven of liefdesleven in een vast patroon zit, dat je maar moeilijk kunt doorbreken.
Of misschien valt het je op dat de dingen die jij je bewust voorneemt vaak mislukken.
Ook kan het zijn dat je regelmatig andere dingen doet dan je had verwacht, of dat je de dingen anders doet dan je had gewild.

Je wil jezelf graag aanvaarden

Je hebt er genoeg van om jezelf af te kraken, en wil graag wat milder en respectvoller naar jezelf toe zijn.
Ook wil je niet meer de rest van je leven jouw ogen blijven sluiten voor bepaalde kanten van jezelf.

Je wil graag overal met jezelf over kunnen praten

Over fijne momenten én over moeilijke momenten. Op het moment dat je daar behoefte aan hebt: meteen of op een rustiger moment.

Je wil jezelf graag in je eentje kunnen vermaken

Ook als er even geen mensen om je heen mee kunnen gaan of mee kunnen doen, wil je graag kunnen doen wat je wilt.

Je wil altijd bij jezelf aan kunnen kloppen voor een goed gesprek of steun

Op het moment dat je ergens mee zit, wil je daar met jezelf over kunnen praten.
Ook wil je jezelf kunnen helpen tijdens de 3 fases van het vrijgezellenleven, en tijdens moeilijke momenten in je vrijgezellenleven en liefdesleven.

Je bent bereid om de verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen

Bij alle gebeurtenissen in je (vrijgezellen)leven ben je bereid om ook naar je eigen aandeel te kijken. In plaats van bij voorbaat de oorzaak of de schuld neer te leggen bij andere mensen of de omstandigheden.
Dit is een noodzakelijke voorwaarde om met ons in zee te kunnen gaan.

Je bent bereid om jezelf onder ogen te zien, te leren kennen en te ontwikkelen

Je staat open voor nieuwe inzichten over jezelf, en wil proberen om die (met vallen en opstaan) toe te passen in je dagelijkse leven. Voordat je aan een relatie met een partner begint. Zodat je als een nieuw persoon in je eventuele eerstvolgende relatie met een partner kunt stappen.
Dit is een noodzakelijke voorwaarde om met ons in zee te kunnen gaan.
 
 

Meer info:

Je hebt inmiddels een aardige indruk gekregen of “De Vrijgezelcoach” jou kan helpen, en in welke situaties.
Ben je benieuwd naar onze aanpak en meerwaarde? Kijk dan op pagina “Onze Aanpak”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.