Weetjes over: Dingen in je eentje doen

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 

   

 1. In je eentje dingen doen kan heel ongemakkelijk voelen (b.v. alleen eten in een restaurant). Als je dit ongemak verduurt en door blijft zetten, wordt het steeds makkelijker en ga je er steeds meer de voordelen van zien.
 2.  

 3. Je kunt gaan wanneer je maar wilt, zonder te hoeven wachten totdat andere mensen tijd en zin hebben of klaar zijn met omkleden.
 4.  

 5. Juist doordat jij jouw aandacht niet op bekende metgezellen richt, sta je meer open voor gesprekken met mensen die je onderweg tegenkomt en nog niet kent.
 6.  

 7. Doordat je geen rekening hoeft te houden met metgezellen kun je veel meer luisteren naar jouw intuîtie (die ineens met onverwachte inzichten, ideeên, oplossingen of adviezen kan komen) en meer gehoor geven aan jouw eigen ‘gekke’ invallen.
 8.  

 9. Je hebt geen last van metgezellen die ineens geen zin meer hebben, gaan zeuren, of iets anders willen dan jij.
 10.  

 11. Doordat je niet afgeleid wordt door metgezellen kun je meer van iets genieten.
 12.  

 13. Doordat je geen aandacht hoeft te besteden aan metgezellen, leer je jezelf beter kennen. Daardoor heb je de gelegenheid om kennis te maken met het deel van jezelf waar jij je tot nu toe altijd onbewust van was. De blog Dankzij je Innerlijke Partner hoef jij je nooit meer eenzaam te voelen vertelt hier meer over.
   

 14. Je hebt tijdens het alleen zijn de tijd en ruimte om van je allergrootste behoefte je levensdoel te maken. Zie ook blog Meer fijne momenten door: van jouw basisbehoefte jouw levensdoel te maken.
   

 15. Als je ervoor zorgt dat je als vrijgezel net zo graag in je eentje bent als in het gezelschap van andere mensen, dan wissel je het alleen zijn en samen zijn regelmatig af en voel jij je daar fijn bij. Kijk voor meer info op blog Meer fijne momenten door: alleen zijn en samenzijn af te wisselen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.