Je Innerlijke Partner helpt je continu om je allergrootste behoefte te vervullen

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 
Veel vrijgezellen gaan op zoek naar een partner buiten zichzelf. Maar zoals je hebt kunnen lezen in blog Sinds je geboorte heb je al een Innerlijke Partner heb je sinds je geboorte al een Innerlijke Partner. En die staat vlak voor je neus. Je hoeft je er alleen maar voor open te stellen. Kijk maar in blog Je Innerlijke Partner staat vlak voor je neus.

 
Je Innerlijke Partnerweet bijna nog beter dan jijzelf wat je allergrootste behoefte is. En ze mag je zo graag dat ze jou de hele dag door ongevraagd helpt om die behoefte te vervullen. Net als een First Lady (de echtgenote van een president) die op de achtergrond een hele belangrijke rol speelt.
Stel dat jij je bijvoorbeeld voorneemt om voortaan geen ongezonde lekkernijen meer te nemen, maar alleen nog gezonde dingen ongeacht hoe lekker ze zijn.
AIs je allergrootste behoefte “gezondheid” is, dan stimuleert ze je de hele dag om al die ongezonde maar overheerlijke lekkernijen te weerstaan. Is je allergrootste behoefte daarentegen bijvoorbeeld “plezier”, dan verleidt ze je keer op keer weer om alleen lekkere dingen te nemen, ongeacht hoe gezond ze zijn.

Je Innerlijke Partner kan dus heel loyaal met je samenwerken, of je op het eerste gezicht steeds tegenwerken. En dat hangt helemaal af van wat jij besluit te gaan doen.
Neem jij je iets voor wat jouw allergrootste behoefte wel vervult, dan zet ze alles op alles om je te laten slagen en laat ze je als het nodig is boven jezelf uitstijgen.
Neem jij je daarentegen iets voor wat je allergrootste behoefte niet vervuld, dan doet ze alles wat in haar vermogen ligt om je tot inkeer te brengen en om je iets anders te laten doen. Waardoor jij de indruk kunt krijgen dat iets in je sterker is dan jezelf, en jou elke keer weer tegenwerkt en saboteert.

Hoe zit dat nou precies?
In de ogen van je Innerlijke Partner heb jij 9 basisbehoeftes: veiligheid (zekerheid), plezier, succes (je doelen halen), harmonie (rust, tevredenheid), kracht (energie), onafhankelijkheid (zelfredzaamheid, objectiviteit), echtheid (leven vanuit je gevoel), zelfperfectie en nodig zijn. En elke behoefte van jou vertaalt ze naar een van deze basisbehoeftes. Zo kan ze je behoefte aan gezondheid bijvoorbeeld vertalen naar de basisbehoefte “veiligheid/zekerheid” of “kracht/energie”. Zie ook blog De sleutel én oplossing voor elk moeilijk moment: jouw verborgen basisbehoefte.
Ze wil dolgraag dat jij je allergrootste basisbehoefte 100% van de tijd 100% kunt ervaren. En elke behoefte van je die daar tegenin druist ziet ze als een bedreiging. Hoe mooi en hoe lofwaardig die behoefte op zich ook is.
Concreet betekent dit dat ze je helpt bij al je behoeftes die aansluiten bij je allergrootste basisbehoefte. En dat ze je tegenwerkt bij al je behoeftes die bij 1 van je 8 andere basisbehoeftes aansluiten.
Basisbehoeftes kunnen namelijk strijdig met elkaar zijn. Wil je bijvoorbeeld altijd krachtig (assertief) zijn, dan kan dat de harmonie verstoren en tot conflicten leiden. Wil je altijd vrolijk of succesvol overkomen, dan houd je een bepaald imago op, en komt je echtheid regelmatig in het geding. En wil je altijd steun bij andere mensen zoeken om je veilig te voelen, dan druist dat in tegen je onafhankelijkheid. Besluit jij in deze voorbeelden van het ene op het andere moment om voortaan harmonieuzer, echter of onafhankelijker te worden, dan brengt dat je kracht, plezier/succes of veiligheid in gevaar. En dus grijpt ze in.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.