Jouw pagina

 

Ontdek en verken de 7 levensverdiepingen naar het vrijgezellenleven dat je wenst!
Van onvrede of ontevredenheid naar bevrediging en innerlijke vrede …

 
 

 
Hoe zelfredzaam je als vrijgezel misschien ook bent, soms is gezelschap van andere mensen gewoon even fijn: bij iemand je hart luchten, met iemand van gedachten wisselen, aan iemand je ideeën, keuzemogelijkheden of problemen voorleggen, met iemand sparren of even tegen iemand aanleunen.
En wat is nou fijner gezelschap dan mensen die begrip hebben voor je situatie als vrijgezel, die zich in jou kunnen verplaatsen, die op een zelfde soort manier in het leven staan en die zelf soortgelijke ervaringen hebben opgedaan?

Op deze pagina ontdek je hoe je als vrijgezel in alle privacy en in alle rust herkenning, gezelligheid, veiligheid en geborgenheid kunt vinden.
Door als vrijgezel alles met jouw medevrijgezellen te delen wat je maar kwijt wil.
Door alles aan je medevrijgezellen te vragen wat je weten wil.
Of door gewoon op je gemak vanaf de zijlijn te genieten van de gesprekken tussen vrijgezellen die gaande zijn.
Als vrijgezellen onder elkaar. Op de momenten dat het jou uitkomt. En op de manier waar jij je goed bij voelt.

 

De volledig gratis mogelijkheden hieronder staan dag en nacht tot je beschikking.
En als je op deze mogelijkheden klikt, kun je zien wat ze precies inhouden en hoe je eventueel toegang kunt aanvragen.

Deze openbare websitepagina

In de vorm van een reactie kun je hier alle vragen aan je medevrijgezellen stellen en alle ervaringen met medevrijgezellen delen.
Medevrijgezellen zien je vragen en ervaringen alleen als ze niet al te lang na het plaatsen deze pagina bezoeken. Zelf krijg ik automatisch een mailtje als je wat plaatst en daar reageer ik normaal gesproken binnen een week op. En als het goed is krijg je ook automatisch een mailtje terug zodra ikzelf of een andere medevrijgezel reageert.
 

Mijn openbare Facebook-pagina

Op Facebook-pagina http://www.facebook.com/DeVrijgezelcoach verschijnt minimaal twee keer per maand een artikel waar je op kunt reageren en waar je ervaringen over kunt uitwisselen.
Ook kun je op de tijdslijn terecht voor al je vragen en ervaringen die je met je medevrijgezellen wil delen.
En wil je wat meer privacy bij het stellen van je vragen of bij het delen van je ervaringen, dan kun je me een persoonlijk bericht (pb) op die pagina sturen.

Op de Facebook-pagina krijg je sneller en vaker reacties dan op deze websitepagina. Zelf reageer ik op een pb-tje normaal gesproken binnen een week.
Wel worden de vragen en ervaringen die je op de tijdlijn plaatst, behalve voor je medevrijgezellen, ook zichtbaar voor je Facebook-vrienden en misschien ook voor de Facebook-vrienden van je Facebook-vrienden.
Een openbare pagina is voor mij op Facebook namelijk de enige manier om vrijgezellen te bereiken die mij nog niet kennen.
In het verleden heb ik geprobeerd om de zichtbaarheid van reacties op de Facebook-pagina af te schermen, maar dat blijkt op Facebook helaas nog niet mogelijk te zijn.
 


 

13 gedachten over “Jouw pagina

 1. Hoi Marcel

  Na een heel nare periode, waar 2 personen dachten dat ze mijn leven konden overnemen is dat gelukkig niet gelukt!!!
  Dit is een heel lang verhaal.
  Zelf ben ik nu 3 jaar gescheiden en wel aan iets nieuws toe in mijn leven, sta weer open voor een nieuwe vrouwelijke vriendschap in mijn leven!!
  Hoop deze misschien te vinden op jouw site!!!!

  Groetjes Jan Bartels uit Heerlen

  • Hoi Jan,

   Ben sinds gister bij deze groep
   Neem je eigen regie zelf in handen.
   Hoop voor jou dat je hier veel positiviteit tegen komt.

   Gr nicole (sittard)

 2. goedendag

  na een relatie van twee jaar heb ik het uitgemaakt met mijn vriendin omdat ik haar betrapt heb met mijn beste vriend in bed en mijn vertrouwen in een vrouw is helemaal weg ik heb het gevoel dat ik iedere keer probleem gevallen aan trek tot nu toe qwa relaties heb ik altijd wel een partner gehad die me in de problemen brengt en als klap op de vuurpijl mishandelde mijn laatste partner me en doordat alles is mijn vertrouwen in een vrouw helemaal weg

 3. Mijn vriend en ik zijn 4 maanden geleden na een relatie van 10 jaar als hele goede vrienden/maatjes uit mekaar gegaan.
  (dit hebben we min of meer samen besloten, ik heb min of meer de knoop doorgehakt). De relatie op zich mis ik niet, want ik was daar niet meer gelukkig in. (en na 10 jaar weer alleen zijn is soms ook best lastig) Nu ging dit verder de afgelopen tijd prima, we waren mekaar echt als vrienden gaan zien.
  Echter begint hij nu een ander meisje leuk te vinden. Het is nog niks serieus, gewoon mekaar een beetje meer leren kennen, leuke dingen doen, enz.
  En om eerlijk te zijn vind ik dat erg lastig. Ik heb toch nog een beetje het gevoel dat ze van ‘mn vent’ af moet blijven.
  Gister/eergister hebben we overigens knallende ruzie hierover gehad. Gister hebben we dat uiteindelijk uitgepraat. Dat was erg lastig maar ook erg fijn. We hebben toegegeven aan mekaar dat we mekaar toch wel erg missen en dat we mekaar nog niet helemaal losgelaten hebben. (hij doet het met die vrouw ook echt nog rustig aan daarom)

  Ik weet en snap dat na 10 jaar het echt wel even lastig is, maar ik weet verder niet zo goed wat ik hiermee moet. Nogmaals we geven nog wel heel erg veel om mekaar en willen ook echt vrienden blijven.
  Dat ging eerst prima en nu even niet meer. Wat moet ik hiermee, hem voorlopig even ontwijken? (en dat vind ik om eerlijk te zijn ook lastig)

  Sorry voor het ingewikkelde verhaal, haha…

  • Beste Geertje,
   Bedankt voor het delen van jouw verhaal!
   Het klinkt alsof het voor jouw bewustzijn heel duidelijk is : “Ik ben niet gelukkig (genoeg) in mijn relatie en wil het uitmaken. Na 10 jaar zal dat echt wel even lastig zijn. Maar alleen in het begin.”. En met jouw bewustzijn bedoel ik: het deel van jouw geest waarmee jij bewust waarneemt, denkt, fantaseert en herinnert.
   Maar een ander deel van jouw geest (jouw onderbewustzijn of onbewuste) lijkt het niet uit te willen maken. Jouw onderbewustzijn bepaalt jouw karakter en stuurt jouw lichaam aan zonder dat je het merkt.
   Dat is in mijn ogen de reden dat je het “min of meer” (en niet zo stellig) uitmaakte.
   En dat je nu dat vervelende gevoel hebt bij zijn kennismaking met dat meisje.
   Door wat tijd voor jezelf te nemen, kun je erachter komen waarom jouw onderbewustzijn zo’n moeite heeft met dat andere meisje.
   Vindt ze het bijvoorbeeld lastig om op eigen benen te staan? Niet alleen omdat ze 10 jaar met iemand heeft samengeleefd, maar ook omdat ze makkelijker op andere mensen vertrouwt dan op zichzelf.
   Of was ze bijvoorbeeld liever bij hem gebleven, maar vond ze het te lastig om uit te spreken wat haar minder gelukkig in de relatie maakte.
   Of vindt ze het bijvoorbeeld te vlak en te voorspelbaar worden als mensen binnen handbereik zijn, maar verlangt ze weer intens naar diezelfde mensen zodra ze buiten handbereik zijn?
   Hier kom je achter door met geduld en inlevingsvermogen “Waarom?” te blijven vragen.
   En daarna kun je met je bewustzijn beslissen wat jouw volgende stap wordt.
   Groetjes,
   Marcel.

 4. Hallo na een huwelijk van 20 jaar ben ik gescheiden en dat heeft nogal veel effect op mij gehad ..na een paar relaties wat stuk liepen ben ik verder gegaan ..en kwam een man tegen waar ik 2 en een half jaar een relatie mee heb gehad ..we hebben het ontzettend leuk gehad, maar kwam erachter dat hij veel loog en mij bedroog ..na vervelende gebeurtenissen heb ik er een punt achter gezet, alleen ik kan het moeilijk vergeten dat hij mij zo heeft behandeld en daar zit ik nog steeds behoorlijk mee nu vind ik een man heel erg leuk maar durf een nieuwe relatie niet meer aan en wil mij ook niet weer laten gebruiken ..Blijft moeilijk ..
  Groetjes ..Alice

  • Beste Alice,

   Zo te horen sta jij met die hele leuke man die jij ontmoet hebt op een belangrijke tweesprong: zeg jij ja of nee tegen een relatie met hem in de komende periode van jouw leven.

   EEN JA?
   Als jij ja tegen hem zegt dan is er inderdaad een kans dat jullie relatie op een gegeven moment stuk loopt (zoals helaas bij elke relatie kan gebeuren) of zelfs dat jij opnieuw gebruikt wordt.
   In dat geval komt er extra pijn bovenop de pijn die jij nu al hebt van jouw voorgaande relaties, en op een gegeven moment kun je de grens bereiken van de opgestapelde pijn die jij als mens aan kunt.

   EEN NEE?
   Als jij nee tegen hem zegt dan is er een kans dat jij een fijne nieuwe relatie misloopt (elke relatie kan namelijk een succes worden) en dat jij een man misloopt die juist nooit van zijn leven misbruik van jou zou maken.
   Uit jouw verhaal krijg ik de indruk dat een relatie hebben erg belangrijk voor jou is, en het gemis van een relatie na jouw nee kan ook voor (veel) extra pijn zorgen bovenop de pijn die jij nu al hebt van jouw voorgaande relaties.
   Als deze man echt van jou houdt kan hij er vast begrip voor opbrengen dat jij extra tijd en vertrouwen nodig hebt om weer een relatie te beginnen. Maar als jij hem te lang aan het lijntje houdt, kan hij uiteindelijk toch definitief gaan afhaken.
   Dit kan bij jou vervolgens weer een spijtgevoel en schuldgevoel oproepen, bovenop de pijn van het gemis van een relatie die je al had.
   Ook bij een “nee” kun je dus op een gegeven moment de grens bereiken van de opgestapelde pijn die jij als mens aankunt.

   BIJ EEN MOGELIJKE JA:
   Op het eerste gezicht lijkt het alsof jij jezelf pijn kunt besparen met een “nee” tegen een nieuwe relatie. Maar zoals ik hierboven uitlegde kan een “ja” jou ook pijn besparen en zelfs fijne momenten opleveren.
   Mocht jij overwegen om voor een “ja” te kiezen, dan kan het helpen om eens goed te kijken of jij overeenkomsten ziet tussen de mannen met wie jij tot dusver een (lange of korte) relatie hebt gehad. Het kan namelijk zijn dat jij tot nu toe onbewust hetzelfde type man hebt aangetrokken, en de praktijk heeft uitgewezen dat een relatie met dit type man jou geen succesvolle relatie oplevert. In dat geval kun jij van te voren al veel beter inschatten of die nieuwe leuke man anders is dan zij en of een relatie met hem dus meer kans van slagen heeft.
   Verder zou je kunnen terugkijken of jij in jouw voorgaande relaties dezelfde soort dingen gezegd of gedaan hebt, die de relatie wat verslechterd hebben of die een slechte relatie langer in stand hielden. We hebben jammer genoeg allemaal onze blinde vlekken en onze tekortkomingen, en in een verslechterde relatie hebben beide partijen een aandeel (hoe klein dit aandeel ook is). Als jij ontdekt wat jij van jouw kant anders kunt zeggen en doen in een relatie, dan heeft jouw nieuwe relatie automatisch meer kans van slagen.
   Tot slot zou je bij een eventuele “ja” kunnen nagaan hoe makkelijk het voor jou is om vrijgezel te zijn en dus even geen relatie te hebben. Hoe makkelijker dit voor jou is, hoe minder bang jij wordt dat jouw relatie stuk loopt, en hoe minder jij jezelf aan een relatie hoeft vast te klampen. Als je weet hoe het is om vrijgezel te zijn en het niet erg vindt om vrijgezel te zijn, kun je namelijk in een relatie eerder jouw grenzen aangeven en eerder een relatie beëindigen als je ziet dat er geen kans van slagen meer is.

   BIJ EEN JA OF NEE:
   In jouw verhaal lees ik dat jij vooral aan jouw scheiding en aan jouw relatie van 2,5 jaar nog veel pijn hebt overgehouden.
   Ook nieuwe relaties (hoe succesvol ook) hebben moeilijke momenten die pijn opleveren, evenals het dagelijkse leven buiten onze relatie.
   Mijn ervaring is dat pijn nooit verdwijnt, hoe hard we ook proberen om het te negeren of om onszelf ervan af te leiden met fijnere dingen (bv nieuwe relaties).
   In plaats daarvan stapelt het vervelend genoeg alleen maar op, totdat wij de tijd nemen om het onder ogen te zien en te verwerken. Nemen wij deze tijd niet, dan kan alle opgestapelde pijn er op een gegeven moment in één keer uitkomen, wat ons dagelijkse leven flink kan ontwrichten.
   Of jij nou ja of nee zegt tegen een relatie met die hele leuke man, ik hoop van harte dat jij genoeg aandacht aan jouw pijn blijft besteden om ervoor te zorgen dat ze niet verder opstapelt!
   Mocht je hier verder mee aan de slag willen, dan kun je gaan onderzoeken wat de kern is van de pijn die jij voelt door jouw voorgaande relaties.
   Iedereen vindt het vervelend als relaties stuk lopen, en de vraag is wat het VOOR JOU zo vervelend maakt. Mogelijk geven de blogs op deze website jou daar wat handvatten voor.

   Heel veel succes met jouw keuze!
   Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je altijd op deze website, bij jouw medevrijgezellen of bij mij terecht.

   Met vriendelijke groet,

   Marcel Adema
   De Vrijgezelcoach.

   • Dag Alice,

    Je vertelde hierboven dat je slechte ervaringen hebt opgedaan met een man met wie jij een relatie had.
    Op mijn Facebook-pagina laat Hilda weten dat zij eveneens slechte ervaringen heeft met mannen en dat zij graag ervaringen wil uitwisselen met lotgenoten.
    Mocht dit jou wat lijken, kijk dan even op:
    http://www.facebook.com/DeVrijgezelcoach

    Groeten,
    Marcel.

 5. Zag je toevallig staan op FB…dacht laat ik eens kijken…na 2 scheidingen en wat korte relaties waarin ik mijn niet kan geven,,ben ik nog steeds single,,aan de ene kant mis ik het best aan de andere kant vindt ik het heerlijk…mijn gevoel ligt momenteel behoorlijk overhoop door de omstandigheden die om mij heen gebeuren en dat is één van de redenen dat ik dus single ben/blijf

  grt luna

  • Vervelend om te horen dat jouw gevoel overhoop ligt, Luna.
   Soms is het helaas even nodig om stil te staan bij dingen die gebeurd zijn (zoals scheidingen) voordat we weer verder kunnen gaan met de dingen die we willen (bijvoorbeeld een nieuwe relatie).
   Zou dat bij jou ook het geval kunnen zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.