De oorzaak van al jouw mislukkende voornemens

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 
In jouw (vrijgezellen)leven tot nu toe heb jij jezelf allerlei dingen voorgenomen. En er zullen vast nog allerlei voornemens volgen. Op Nieuwjaarsdag die nu al steeds dichterbij komt, op momenten dat jij nieuwe ideeën opdoet, en op momenten dat jij met wat dan ook vastloopt.
Op het moment dat jij jezelf iets voorneemt sta je er helemaal achter en laat jij je dankzij jouw enthousiasme door niets en niemand tegenhouden. En verschillende voornemens realiseer jij ook.
Maar met andere voornemens lijkt het maar niet te vlotten: hoe jij je ook inspant en hoe vaak jij het ook opnieuw probeert, telkens val je weer terug in jouw oude gedrag. En dat is erg irritant en frustrerend.
Denk bijvoorbeeld aan: meer sporten, op tijd naar bed gaan, gezonder eten, meer aan het huishouden doen, stoppen met roken, afvallen, anders met een bepaalde situatie omgaan, vriendelijker reageren, assertiever doen, het eerder uitmaken, later met seks beginnen enzovoort.

 

Een verschil van mening tussen jou als bewustzijn en jouw onderbewustzijn

Hoe kan het nou dat bepaalde voornemens gewoon echt niet van de grond komen?
Dat komt door een deel van jouzelf dat jij nog niet goed kent: jouw onderbewustzijn.
Met jouw bewustzijn neem jij je voor om iets te doen of te zeggen omdat jij daar in jouw ogen baat bij hebt. Jouw bewustzijn is het deel van jouw geest waarmee jij je bewust bent van jouw lichaam en van jouw omgeving.
Maar jouw onderbewustzijn kan daar heel anders over denken: die kan haar vraagtekens hebben of het wel echt goed voor jou is. Jouw onderbewustzijn is het deel van jouw geest dat jouw lichaam aanstuurt en dat jouw karakter bepaalt.
Jij als bewustzijn bent de kapitein van jouw lichaam. Maar jouw onderbewustzijn is de stuurman van jouw lichaam, en bepaalt dan ook uiteindelijk wat jouw lichaam doet en zegt. Terwijl jij dus met jouw bewustzijn denkt “Ik ga vanaf nu rechtsaf”, kan jouw onderbewustzijn jou consequent linksaf laten gaan.

 

Wat willen jij als bewustzijn en jouw onderbewustzijn dan precies?

Als er van jouw voornemens niet veel terecht komt, wil jij als bewustzijn dus iets anders dan jouw onderbewustzijn.
Laten we daarom eens kijken wat jullie allebei dan precies willen.
Als bewustzijn heb jij 9 behoeftes:

  1. Veiligheid
  2. Plezier
  3. Succes
  4. Harmonie
  5. Kracht
  6. Onafhankelijkheid
  7. Echtheid
  8. Zelfperfectie
  9. Nodig zijn

En als bewustzijn kan jij je voornemen om een willekeurige behoefte in dit rijtje te vervullen.
Maar jouw onderbewustzijn wil alleen jouw allergrootste en allerbelangrijkste behoefte vervullen: jouw basisbehoefte. Zie ook: De sleutel èn oplossing voor elk moeilijk moment: jouw verborgen basisbehoefte
En als jouw voornemen jouw basisbehoefte niet bevredigt, dan werkt jouw onderbewustzijn niet met jou mee. Sterker nog, ze kan jou dan continu saboteren. Want alle tijd en energie die ze aan andere behoeftes van jou besteed, kan ze niet meer besteden aan jouw basisbehoefte.
Iemand met de basisbehoefte “Plezier” wil bijvoorbeeld alleen de prettige kanten van zichzelf zien en laten zien. Terwijl iemand met de basisbehoefte “Echtheid” de prettige en vooral de onprettige kanten van zichzelf wil zien en laten zien. Als jouw basisbehoefte “Plezier” is, kan jij jezelf als bewustzijn ineens voornemen om vanaf nu 100% echt te zijn. En dan is het een kwestie van tijd voordat jouw onderbewustzijn jou weer terug laat vallen in jouw oude gedrag: zoals altijd een vrolijk en blij gezicht opzetten.

 

Hoe saboteert jouw onderbewustzijn jou als bewustzijn?

Hoe saboteert jouw onderbewustzijn dan eigenlijk?
Op het moment dat jij jezelf iets voorneemt, neem jij als bewustzijn bewust een besluit waar jij achter staat. En daarmee leg jij de lat voor jouzelf een stuk hoger dan anders.
Maar dat besluit strookt niet met wat jouw onderbewustzijn voor ogen heeft. En dus haalt ze alles uit de kast om jou op allerlei manieren zover te krijgen dat jij jouw lat steeds weer een stukje lager gaat leggen. Net zo lang totdat jouw lat ongemerkt weer op precies dezelfde hoogte terecht komt als voorheen.
Welke manieren ze gebruikt, hangt af van het soort onderbewustzijn dat zij is: in totaal zijn er 9. En in volgende artikels ga ik die 9 soorten onderbewustzijn aan jou voorstellen.
Zodra jij weet welk van de 9 soorten jouw onderbewustzijn is, weet je automatisch wat jij kunt doen om jouw voornemens alsnog te laten slagen …

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.