Over ons

 

Ontdek en verken de 7 levensverdiepingen naar het vrijgezellenleven dat je wenst!
Van onvrede of ontevredenheid naar bevrediging en innerlijke vrede …

 
 
 

Onze droom


Net als elke andere vrijgezel in Nederland heb jij een goede relatie met jezelf en geniet je van de fijne momenten van het vrijgezellenleven. Hoe lang of hoe kort dat vrijgezellenleven ook duurt.
Je vindt het heerlijk om in je eigen gezelschap te zijn en kunt met jezelf praten over alles wat je ook maar bezighoudt.
Je bent je ervan bewust dat onder al jouw verlangens en behoeftes slechts 9 basisbehoeftes verborgen zitten. Dat je alleen een moeilijk moment hebt als die basisbehoeftes nog niet (helemaal) vervuld zijn. En dat je een fijn moment hebt zodra je basisbehoeftes wel allemaal vervuld zijn, of zodra je kunt aanvaarden dat je basisbehoeftes nu nog even niet allemaal vervuld zijn.
Hoe je jouw basisbehoeftes het beste kunt vervullen (nu en in de toekomst) is jou volledig duidelijk.
Ook zie je helder hoe je vroeger tijdens de vervulling van jouw basisbehoeftes de hele dag door rondjes draaide in vicieuze cirkels. Om te overleven koos je destijds namelijk keer op keer voor jouw favoriete overlevingsstrategieën, vooral tijdens moeilijke momenten. Ook als dat niet meer voor je werkte. Je kunt je hele verleden dan ook plaatsen, een plekje geven en achter je laten.

Omdat jij je realiseert dat je elk moment van de dag in je eigen gezelschap bent, heb je de tijd en ruimte genomen om jezelf te leren kennen, en om je onderliggende basisbehoeftes en vicieuze cirkels te doorzien. Je gaat jezelf steeds meer doorzien en krijgt steeds meer begrip voor jezelf. Met als gevolg dat jij jezelf steeds meer gaat accepteren en steeds meer vrede met jezelf krijgt.
Op het moment dat je een moeilijk moment hebt, neem je dat moeilijke moment serieus, doorgrond je waar je vast bent komen te zitten in je vicieuze cirkels, en doorbreek je ook die restjes van je vicieuze cirkels blijvend. Zodat je nog spontaner en vrijer in het (vrijgezellen)leven kunt staan, zonder bang te zijn om uit je comfortzone te stappen.
Op het moment dat je iemand tegenkomt aan wie jij je ergert, zie je in dat die persoon net als jij alleen maar bezig is om z’n eigen basisbehoeftes te vervullen. En je gaat op zoek naar een manier om zowel jouw eigen basisbehoeftes als die van de ander te vervullen. Je bent dan ook verdraagzaam en respectvol naar andere mensen toe, zonder nog over je heen te laten lopen, en zonder jezelf nog weg te cijferen.

Je opgedane zelfkennis helpt jou om jezelf te vertrouwen, te respecteren, te waarderen en te aanvaarden. Om moeilijke momenten te verhelpen en te voorkomen. En om het aantal fijne momenten te vergroten.
Daardoor beleef je steeds vaker en steeds langer fijne momenten in je vrijgezellenleven.
Je komt steeds beter in je vel te zitten, voelt je een “happy single” en doet elke dag wat nodig is om de gelukkigste versie van jezelf te worden.
Een deel van de tijd die je overhoudt omdat je geen partner hebt, gebruik je om jezelf in te zetten voor de samenleving. Zodat ook de mensen om jou heen de gelegenheid hebben om de gelukkigste versie van zichzelf te worden …

 

Over oprichter Marcel


Mijn naam is Marcel en ik ben de oprichter van “De Vrijgezelcoach”.
Op 3 relaties van in totaal 3 jaar na ben ik al mijn hele leven vrijgezel. En als medevrijgezel en coach help ik vrijgezellen om een gelukkig vrijgezellenleven te leiden met veel voldoening en innerlijke vrede.

In het begin van mijn (vrijgezellen)leven was ik ontevreden over mezelf, mijn omgeving en mijn leven, en bleef ik vooral hangen op verdieping 1 (de veilige verdieping). Lange tijd heb ik zelf ervaren hoe het is om met jezelf overhoop te liggen, om weinig te genieten, om niet te weten wat je wilt, en om niet te weten hoe je dingen voor elkaar kunt krijgen.
In de loop van de tijd begon ik gelukkig te ontdekken dat er ook nog 6 andere levensverdiepingen waren, die ik meer en meer ging verkennen. Op die 7 verdiepingen vond ik met vallen en opstaan steeds meer mijn eigen weg. Ik begon meer bevrediging en meer innerlijke vrede te voelen, en merkte hoe heerlijk en bevrijdend het eigenlijk voelt om niet meer voor jezelf en voor je eigen behoeftes weg te hoeven lopen!

Mijn droom is dan ook dat elke vrijgezel in Nederland geniet van z’n vrijgezellenleven, zolang ie nog vrijgezel is. En dat ie voor zichzelf de partner is die hij/zij al die tijd buiten zichzelf zocht. Zonder daarvoor zoveel moeite te hoeven doen als het mij destijds kostte.
Vandaar dat ik mijn ervaringen op de 7 levensverdiepingen graag met je deel, en na een coachbasisopleiding en een coachvervolgopleiding “De Vrijgezelcoach” heb opgericht.
Meer over mijn persoonlijke reis op de verdiepingen, kun je lezen in het gratis e-boek “Ontdek en verken de 7 levensverdiepingen naar het vrijgezellenleven dat je wenst!” (anders: € 19,95 inclusief BTW).

 

Tot slot

Als je over het bovenstaande graag iets wilt vragen, vertellen of delen, kijk dan gerust even op pagina “Contact” hoe je contact met ons kunt opnemen. Of laat gezellig even een berichtje achter op “Jouw pagina” …
 

3 gedachten over “Over ons

  1. Hoi. Sinds 9 jaar ben ik alleenstaand, wel met 3 kinderen, ik hoef ook niet perse meer een relatie maar soms wil ik toch een volwassen gesprek, en dat mis ik wel. Dus dat is dan het mooie van dit forum dat je toch je hart kan luchten. Gr. Mariska

  2. Marcel,
    Zoals ik je heb leren kennen tijdens onze sessies Coachen op Drijfveren in Hilversum zo reflecteert je website deze visie ook : betrokken, vooruitziend, waardevol en bekwaam.
    Wanneer ik vanuit ons bedrijf een toegevoegde waarde kan zijn voor jou, kun je ten alle tijden op mij rekenen.
    Een warme groet,
    Roland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.