Over mij

 

Wil jij graag een gelukkig leven vol bevrediging en innerlijke vrede?
Ook zolang jouw ideale partner de weg naar jou nog niet heeft gevonden?

Ontdek dan hier hoe je zo’n heerlijk leven ook zonder een partner kunt vinden …

 
 
 
Beste vrijgezel,

 
Mijn naam is Marcel Adema en sinds 2012 ben ik oprichter van “De GelukkigVrijgezel-coach”.
Op 3 relaties van in totaal 3 jaar na ben ik al mijn hele leven vrijgezel.
En als medevrijgezel en coach help ik vrijgezellen om een gelukkig vrijgezellenleven te leiden met veel voldoening en innerlijke vrede.

 
 

Het moment dat ik zelf bewust koos voor het leven als vrijgezel kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren.
Ik stond op het punt om op mezelf te wonen, en ging allerlei winkels af om te zien of er iets van mijn gading tussen zat.
Op een gegeven moment stond ik in een beddenwinkel, omringd door allerlei soorten eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden. En plotseling besefte ik dat ik niet alleen moest kiezen welk bed ik het mooist vond, maar ook wat voor soort bed ik wilde hebben.

Het makkelijkst was geweest om alle opties open te houden en gewoon maar een tweepersoonsbed te nemen. Maar ik merkte bij mezelf dat ik deze beslissing graag aan wilde grijpen om eindelijk een keer de knoop door te hakken: wilde ik voorlopig lekker vrijgezel blijven of juist op zoek gaan naar leuke vrouw.
Ik stond flink in tweestrijd en ik ben het winkelcentrum heel wat keren doorgelopen om mijn verstand, gevoel en intuïtie op 1 lijn te krijgen. Na lang wikken en wegen werd het ineens helder voor mij: ik ging voor een eenpersoonsbed. En tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen spijt van gehad.
Mocht ik toch nog een keer de vrouw van mijn dromen tegenkomen, dan kijk ik wat mij het gelukkigst maakt: een relatie aangaan met haar of lekker alleen blijven.
En loop ik haar in dit leven niet meer tegen het lijf, dan vermaak ik me zonder haar ook prima.

 
 

Een wat minder fijn moment …

Dat ik in die beddenwinkel uiteindelijk voor een eenpersoonsbed koos, was enkele jaren daarvoor niet zo’n voor de hand liggende keuze geweest.
Toen was ik namelijk het contact met mezelf kwijtgeraakt en had ik zonder twijfel een tweepersoonsbed genomen.
Destijds wist ik niet meer wat ik vond, wat ik wilde en wat ik voelde. Mezelf jarenlang aanpassen aan de verwachtingen van de mensen om mij heen had z’n tol geëist.
Ook liep ik rond met opgestapelde herinneringen en gevoelens. Die onprettige herinneringen en gevoelens had ik tot dan toe altijd weggeredeneerd, naar de achtergrond geschoven, of genegeerd door mezelf af te leiden met leuke dingen. Wat er ook gebeurde, ik zette altijd een vrolijk gezicht op en deed alsof er niets aan de hand was.
Aan problemen en tegenvallers had ik een grote hekel, en ik deed alles om ze te ontlopen en te omzeilen. Ze beperkten me in alles wat ik wilde en ik irriteerde me aan mensen die zeiden dat ik ze als uitdagingen moest zien.
En bovenal voelde ik me in die tijd een eenzame vrijgezel.
Op een gegeven moment voelde ik zelfs geen plezier en enthousiasme meer. En had ik geen idee meer welke kant ik op wilde.
Ik mocht mezelf niet meer zo erg en kon nog maar 1 oplossing bedenken voor al mijn problemen: zo snel mogelijk een leuke meid vinden met wie ik gelukkig kon worden.

 
 

Maar na enkele relaties besefte ik dat die ook hun dipjes en nadelen hebben, en dat ik ook in relaties altijd in m’n eigen gezelschap ben.
Op een gegeven moment wilde ik me dan ook graag op eigen kracht weer vrij, blij en vrolijk voelen. Zonder mezelf in een relatie te storten om maar niet meer alleen te hoeven zijn.
En ik begon bibliotheken en boekwinkels uit te pluizen op zoek naar boeken die mijn situatie konden veranderen.
Na vele jaren van persoonlijke ontwikkeling kwam ik stap voor stap (en met vallen en opstaan) weer opnieuw in contact met mezelf.
Ik leerde mijn meningen en gevoelens steeds meer te herkennen en onder woorden te brengen.
Onprettige herinneringen ging ik vaker en eerder onder ogen zien.
Ik begon te herontdekken welke verlangens ik zelf had en hoe ik ze kon verwerkelijken.
Ik genoot steeds meer van mijn eigen gezelschap en kon steeds beter met mezelf praten.
En ik merkte dat ik me door dit alles steeds blijer en vrolijker voelde.

 
Nu heb ik een fijne relatie met mezelf.
Ik ben mezelf er nu erg van bewust dat ik altijd en overal met mezelf samenleef en dat een goede relatie met mezelf dus erg belangrijk is.
Ik heb geleerd om meer begrip voor mezelf op te brengen en om mezelf meer te aanvaarden.
Ook kan ik mezelf nu goed alleen vermaken, en ga ik bijvoorbeeld in m’n eentje naar de bioscoop, naar de disco, op vakantie en naar eetgelegenheden.
Verder heb ik geleerd om overal met mezelf over te praten en om mezelf te helpen met de dingen waar ik mee zit.
Daarnaast heb ik vrede met mijn leven als vrijgezel. Ik vind het heerlijk om vrijgezel te zijn, en voel me niet meer eenzaam.

Ik weet nu wat ik wel en niet wil, en heb dankzij het verwerken van mijn verleden nu al weer jaren de ruimte en energie om me op mijn toekomst te richten.
Jaren geleden na een lang en lastig proces vond ik eindelijk de antwoorden op mijn levensvragen die ik nodig had om mijn eigen levensfilosofie op te bouwen. Deze levensfilosofie is nu een stevig fundament van mijn leven geworden, en helpt mij om moeilijke momenten in een breder perspectief te zien.

Mijn moeilijke momenten neem ik nu over het algemeen meteen serieus, ook al gaat dat niet altijd even van harte.
Na veel oefening heb ik nu vrij snel contact met mijn onprettige gevoelens tijdens moeilijke momenten. Op zulke momenten besef ik dat ik mij onprettig voel omdat mijn basisbehoefte (mijn allergrootste behoefte) niet helemaal vervuld is. En ik zoek vervolgens manieren om mijn basisbehoefte alsnog te vervullen óf om te verduren dat ik die basisbehoefte (op dit moment nog even) niet kan vervullen.

 
 

Een gelukkige relatie met jezelf gun ik jou ook van harte!
Lange tijd heb ik zelf ervaren hoe het is om met jezelf overhoop te liggen. En ook lange tijd hoe heerlijk en bevrijdend het voelt om niet meer voor jezelf weg te hoeven lopen!

Mijn droom is dan ook dat elke vrijgezel in Nederland geniet van z’n vrijgezellenleven, zolang ie nog vrijgezel is. En dat ie voor zichzelf de partner geworden is die ie al die tijd buiten zichzelf zocht (zie ook pagina “Mijn droom”).
Zonder daarvoor zoveel moeite te hoeven doen als het mij destijds kostte.
Vandaar dat ik na een coachbasisopleiding en een coachvervolgopleiding “De GelukkigVrijgezel-coach” heb opgericht.

 
Om precies te zijn is dit mijn droom:

Net als elke andere vrijgezel in Nederland heb jij een goede relatie met jezelf en geniet je van de fijne momenten van het vrijgezellenleven. Hoe lang of hoe kort dat vrijgezellenleven ook duurt.
 
Je vindt het heerlijk om in je eigen gezelschap te zijn en kunt met jezelf praten over alles wat je ook maar bezighoudt.
Je bent je ervan bewust dat onder al jouw verlangens en behoeftes slechts 1 basisbehoefte verborgen zit. Dat je alleen een moeilijk moment hebt als die basisbehoefte nog niet (helemaal) vervuld is. En dat je een fijn moment hebt zodra je basisbehoefte wel weer helemaal vervuld is, of zodra je kunt aanvaarden dat je basisbehoefte nu nog even niet vervuld is.
Hoe je jouw basisbehoefte het beste kunt vervullen (nu en in de toekomst) is jou volledig duidelijk.
Ook zie je helder hoe je vroeger tijdens de vervulling van jouw basisbehoefte de hele dag door rondjes draaide in een en dezelfde vicieuze cirkel. Om te overleven koos je destijds namelijk keer op keer voor jouw favoriete overlevingsstrategie, vooral tijdens moeilijke momenten. Ook als dat niet meer voor je werkte. Je kunt je hele verleden dan ook plaatsen, een plekje geven en helemaal achter je laten.

 
Omdat jij je realiseert dat je elk moment van de dag in je eigen gezelschap bent, heb je de tijd en ruimte genomen om jezelf te leren kennen, en om je onderliggende basisbehoefte en vicieuze cirkel te doorzien.
Op het moment dat je een moeilijk moment hebt, neem je dat moeilijke moment serieus, doorgrond je waar je vast bent komen te zitten in je vicieuze cirkel, en doorbreek je ook dat restje van je vicieuze cirkel blijvend. Zodat je nog spontaner en vrijer in het (vrijgezellen)leven kunt staan, zonder bang te zijn om uit je comfortzone te stappen.
Op het moment dat je iemand tegenkomt aan wie jij je ergert, zie je in dat die persoon net als jij alleen maar bezig is om z’n eigen basisbehoefte te vervullen. En je gaat op zoek naar een manier om zowel jouw eigen basisbehoefte als die van de ander te vervullen. Je bent dan ook verdraagzaam en respectvol naar andere mensen toe, zonder nog over je heen te laten lopen, en zonder jezelf nog weg te cijferen.

 
Je opgedane zelfkennis helpt jou om jezelf te vertrouwen, te respecteren, te waarderen en te aanvaarden. Om moeilijke momenten te verhelpen en te voorkomen. En om het aantal fijne momenten te vergroten.
Daardoor beleef je steeds vaker en steeds langer fijne momenten in je vrijgezellenleven.
Je komt steeds beter in je vel te zitten, voelt je een “happy single” en doet elke dag wat nodig is om de gelukkigste versie van jezelf te worden.
Een deel van de tijd die je overhoudt omdat je geen partner hebt, gebruik je om jezelf in te zetten voor de samenleving. Zodat ook de mensen om jou heen de gelegenheid hebben om de gelukkigste versie van zichzelf te worden …

 
 
Als je over het bovenstaande graag iets wilt vragen, vertellen of delen, kijk dan gerust even op pagina “Contact” hoe je contact met mij kunt opnemen. Of laat gezellig even een berichtje achter op “Je pagina” …

 
 
Met vriendelijke groet,

Marcel.
 

3 gedachten over “Over mij

  1. Hoi. Sinds 9 jaar ben ik alleenstaand, wel met 3 kinderen, ik hoef ook niet perse meer een relatie maar soms wil ik toch een volwassen gesprek, en dat mis ik wel. Dus dat is dan het mooie van dit forum dat je toch je hart kan luchten. Gr. Mariska

  2. Marcel,
    Zoals ik je heb leren kennen tijdens onze sessies Coachen op Drijfveren in Hilversum zo reflecteert je website deze visie ook : betrokken, vooruitziend, waardevol en bekwaam.
    Wanneer ik vanuit ons bedrijf een toegevoegde waarde kan zijn voor jou, kun je ten alle tijden op mij rekenen.
    Een warme groet,
    Roland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.