Wat is jouw hoofdreden om een relatie aan te gaan?

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 
Als vrijgezel kun je op een gegeven moment overwegen of besluiten om (opnieuw) een relatie aan te gaan, en om dus te stoppen met jouw vrijgezellenbestaan.
Een belangrijke reden hiervoor is hoogstwaarschijnlijk een reden die jij met alle vrijgezellen deelt: je behoefte aan liefde, warmte, aandacht, interesse, begrip, intimiteit en seks.

Toch is er in mijn ogen ook nog een andere (onbewuste) reden waarom je graag een partner wilt. Een reden die afhangt van de soort vrijgezel die je bent.
Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe relatie een goede kans van slagen heeft, helpt het erg als jij vooraf zelf duidelijk voor ogen hebt waarom je graag een relatie wilt hebben. En het wordt dan eventueel ook makkelijker om jouw verlangens en behoeftes te bespreken met jouw nieuwe partner.

Als je een indicatie hebt welk soort vrijgezel jij bent (zie mijn blogs Wat voor soort vrijgezel ben jij?, 9 soorten moeilijke momenten en 9 soorten omgang met moeilijke momenten), dan heb je automatisch een indicatie waarom jij nog meer als vrijgezel in een relatie wilt stappen.

Welke reden hieronder herken jij het meest?
Past deze reden bij de soort vrijgezel waarop jij in andere blogs van mij bent uitgekomen?

 

Vrijgezel 1:

Dan heb ik iemand om mij heen die mijn normen en waarden deelt, en die aan mijn normen en waarden voldoet. Ook voldoe ik dan aan mijn eigen norm dat ik een relatie hoor te hebben, zodat ik mezelf minder imperfect vind …

 

Vrijgezel 2:

Dan kan ik een verschil maken voor mijn partner en mijn eventuele kinderen. Ook kan ik me dan helemaal concentreren op de behoeftes van mijn partner, zodat ik geen aandacht hoef te geven aan mijn eigen behoeftes …

 

Vrijgezel 3:

Dan heb ik iemand die mijn prestaties waardeert en die mij kan helpen om successen te behalen. Ook kan ik met een relatie een succes maken van mijn liefdesleven of privèleven, terwijl ik zonder relatie in mijn liefdesleven of privéleven faal …

 

Vrijgezel 4:

Dan kan ik mijn gevoelens vergelijken met die van mijn partner zodat ik mezelf beter leer kennen, en heb ik iemand die mijn authenticiteit en diepgang waardeert. Ook voel ik me dan niet afgewezen door alle potentiële partners …

 

Vrijgezel 5:

Dan heb ik een partner met wie ik kennis kan uitwisselen en die mij kan helpen met alles wat ik nodig heb om zelfstandig te zijn …

 

Vrijgezel 6:

Dan heb ik een partner die mij zekerheid kan geven over wat er allemaal mis kan gaan in mijn leven en hoe ik mezelf daarop voor kan bereiden. Ook heb ik dan eindelijk iemand gevonden bij wie ik me veilig voel, en die mijn steun en toeverlaat kan worden …

 

Vrijgezel 7:

Dan heb ik een leuk iemand om mij heen met wie ik leuke dingen kan doen, leuke ervaringen kan opdoen en leuke gesprekken kan voeren, en die mij leuk gezelschap vindt. Ook kan ik me met een partner om mij heen lekker concentreren op mijn buitenwereld, zodat ik me niet hoef te focussen op de pijn in mijn binnenwereld …

 

Vrijgezel 8:

Dan heb ik een partner met wie ik kan sparren zodat ik mezelf krachtig voel, en met wie ik dingen kan doen die mij energie geven. Ook voel ik me dan niet slap en zwak omdat ik mezelf laat beïnvloeden door mijn gevoelens van eenzaamheid …

 

Vrijgezel 9:

Dan heb ik een partner met wie ik mezelf kan verbinden, en met wie ik een gezellig, tevreden en rustig leven kan leiden. Ook kan ik dan helemaal samensmelten met iemand anders, zodat ik mezelf niet belangrijk hoef te maken en geen aandacht hoef te geven aan mijn onrustige binnenwereld …

 

5 gedachten over “Wat is jouw hoofdreden om een relatie aan te gaan?

 1. Als ik dit allemaal lees denk ik zo mensen zijn ook echt zwaar aan elkaar verbonden of kunnen niet zonder elkaar of het een soort geloof is … sorry Veel denkwerk dit liefde is zoals het is wel zijn veel te kritische wat en hoe allemaal maar moet zijn niks is wat het lijkt niet perfect

    • Bedankt voor je reactie!
     Vrijgezel 3, 6 en 9 kunnen zich bij stress of bij ontspanning inderdaad erg als elkaar gedragen.
     Maar toch ben je maar 1 van deze 3 soorten vrijgezellen.
     Als je benieuwd bent welke dat is, dan zou je nog even in blog “Wat voor soort vrijgezel ben ik?” kunnen kijken.
     En als je wil, kan ik je daar ook bij assisteren.
     Bijvoorbeeld door te reageren op je reacties onder dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.