5 stappen om de liefde van jouw leven te vinden

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 

Stap 1: Zorg ervoor dat je hem of haar herkent als jullie paden elkaar kruisen!

Wie jij als vrijgezel ook bent, het is een feit dat er ergens in Nederland iemand rondloopt die van alle mannen of vrouwen in Nederland het allerbeste bij jou past.
Als je geluk hebt is dat de partner van jouw dromen, en anders is dat de persoon in Nederland die daar het allerdichtst bij in de buurt komt.
De kans is groot dat hij of zij absoluut niet weet dat jij bestaat, en dat ie elk moment van de dag jouw pad kan kruisen: in levende lijve, doordat iemand in jouw omgeving over ‘m praat, of doordat ie op de datingsite staat die jij bezoekt.

Je hebt geen enkele zekerheid dat hij of zij later in jouw leven nog een keer je pad zal kruisen, en daarom is het van het allergrootste belang dat je ‘m meteen herkent.
En dat lukt het best als jij zo gedetailleerd mogelijk weet wat voor iemand jij zoekt.
Wat zie jij en wat hoor jij als jij de partner van jouw dromen tegenkomt?
Wat voor minimum- en maximumleeftijd heeft hij of zij, wat voor hoofd en gezicht, wat voor uitstraling, wat voor blik in de ogen, wat voor lach, wat voor kapsel, wat voor lichaam, wat voor houding, welke manier van bewegen, wat voor soort stem, welke manier van praten, wat voor soort gebaren, wat voor soort kleding, en wat voor karaktereigenschappen?

Als je hem of haar in levende lijve tegenkomt, zul je in eerste instantie vooral z’n uiterlijk en z’n uitstraling herkennen.
Als iemand in jouw omgeving over ‘m praat, zul je waarschijnlijk vooral z’n karaktereigenschappen herkennen.
En als je hem of haar op een datingsite tegenkomt, dan kun jij het uiterlijk en de uitstraling herkennen op z’n profielfoto(‘s) en de karaktereigenschappen herkennen in z’n persoonlijke profiel.

 

Stap 2: Kijk op welke plekken jij hem of haar kunt vinden als ie niet (snel genoeg) jouw pad kruist ...

Eén mogelijkheid is om elke dag af te wachten tot de liefde van je leven vanzelf een keer jouw pad komt kruisen.
Een andere mogelijkheid is om zelf naar de liefde van jouw leven toe te gaan als hij of zij niet (snel genoeg) op jouw pad komt. Om dit in stap 5 te kunnen doen, is het eerst nodig om te weten op welke plekken hij of zij regelmatig komt.

Wees je ervan bewust dat de liefde van jouw leven (de persoon in Nederland die het dichtst bij de partner van jouw dromen komt) op dit moment ergens om jou heen is in Nederland.
Probeer je eens zoveel mogelijk in te leven wat voor soort leven de partner van jouw dromen leidt. Kruip als het ware gewoon even in zijn of haar huid.
Dankzij de vorige stap weet je al genoeg van ‘m om dat te kunnen doen.

In wat voor huis zou ie wonen? In wat voor soort buurt?
Hoe zou ie z’n tijd doorbrengen?
Wat voor soort mensen heeft ie om zich heen?
Wat voor soort werk of studie doet ie? In wat voor soort bedrijf/school?
Wat voor hobbies heeft ie?
In welke sportclubs, hobbyclubs, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden zou ie komen?
Van wat voor soort vakanties houdt ie? In wat voor soort landen?
Op wat voor soort datingsites zou ie kunnen staan?

Zodra je daar een beeld van hebt, kun je in stap 5 de plekken gaan bezoeken waar jij de partner van jouw dromen verwacht en hoopt te vinden …

 

Stap 3: Kijk hoe je kunt controleren of je wel echt oog in oog met hem of haar staat ...

Stel je eens voor dat je na al die tijd ineens oog in oog staat met de liefde van jouw leven, die het uiterlijk, de uitstraling en het karakter heeft uit stap 1 en die het leven leidt uit stap 2.

Hoe zou jij je dan voelen?
Welke gevoelens in het onderstaande rijtje komen dan vooral in jou naar boven?
Behaaglijk, bevredigd, dolblij, bruisend, energiek, dankbaar, nerveus, zenuwachtig, angstig, extatisch, gelukkig, gelukzalig, gespannen, kalm, levenslustig, koel, nieuwsgierig, onbehaaglijk, ongeduldig, opgelucht, ongemakkelijk, onrustig, onstuimig, onthutst, ontroerd, ontspannen, onzeker, opgetogen, opgewekt, overstuur, overweldigd, perplex, paniekerig, sprankelend, stil, rustig, teder, tevreden, triest, trots, uitgelaten, verbaasd, verbijsterd, verbluft, verdrietig, verrukt, vurig, vervuld, verward, verwonderd, voldaan, vredig, vreugdevol, warm, zacht, zalig.

En wat zou deze onverwachte ontmoeting jou opleveren?
Welke wensen (behoeftes) van jou in het onderstaande rijtje worden er dan vooral vervuld?
Veiligheid, bescherming, spontaniteit, zelfexpressie, echtheid, authenticiteit, gezelschap, nabijheid, contact, communicatie, ontdekking, delen, verbinding, verbondenheid, affectie, acceptatie, aanvaarding, respect, aandacht, interesse, gezien worden, gehoord worden, begrepen worden, begrip, geruststelling, herkenning, ondersteuning, inspiratie, erkenning, waardering, eerlijkheid, openheid, integriteit, betrouwbaarheid, stabiliteit, vertrouwen, gelijkheid, wederkerigheid, heelheid, harmonie, humor, vreugde, hoop, zorg, warmte, vriendschap, tederheid, aanraking, knuffelen, intimiteit, liefde, vrijen, seks, nut, zinvolheid, vervulling, voldaanheid, ertoe doen, leren, groei, uitdaging, afwisseling, kennis, bijdragen.

Als jij van te voren al een idee hebt wat een ontmoeting met de liefde van jouw leven met je zou kunnen doen, dan kan dit jou helpen om te controleren of jij echt de liefde van jouw leven hebt gevonden. Ook als je hem of haar nog niet meteen herkend hebt aan z’n uiterlijk, uitstraling en karakter.
Het kan namelijk gebeuren dat jij tijdens een ontmoeting met iemand ineens merkt dat je de dingen voelt die jij waarschijnlijk bij de liefde van jouw leven ook zou voelen. Of dat die ontmoeting jou dezelfde dingen oplevert als een ontmoeting met de liefde van jouw leven jou waarschijnlijk op zouden leveren.
En als dat gebeurt, dan is de kans wel heel erg groot dat jij op dat moment ook echt de liefde van jouw leven gevonden hebt …

 

Stap 4: Bevrijd jezelf van alle obstakels die hem of haar vinden in de weg kunnen staan ...

Zolang je (onbewuste) overtuigingen hebt die jou tegenwerken bij het vinden van de liefde van jouw leven, is de kans groot dat jij hem of haar niet zult vinden of dat er aan jullie contact weer gauw een einde komt. Hoe hard je ook op zoek gaat naar ‘m, en hoeveel tijd en energie je er ook instopt om contact te houden.

Belemmerende overtuigingen over de liefde van jouw leven (bijvoorbeeld: “Alle mannen/vrouwen die bij mij passen zijn al bezet”) zorgen ervoor dat jij onbewust allerlei mogelijkheden om een partner te vinden weer overboord gooit, omdat je denkt dat het toch geen zin heeft. Daardoor loop je veel kansen mis.
Door belemmerende overtuigingen over jezelf (bijvoorbeeld: “Ik ben niet geschikt voor een relatie”) en belemmerende overtuigingen over relaties (bijvoorbeeld: “Als ik een relatie heb, dan word ik verstikt”) kun je onbewust dingen gaan doen, zeggen of nalaten die het contact met de liefde van jouw leven saboteren.
Bij overtuigingen over jezelf gebeurt dat onbewust om ervoor te zorgen dat jouw overtuigingen over jezelf ook dit keer weer bevestigd worden. In het geval van overtuigingen over relaties gebeurt dit onbewust om te voorkomen dat jij de nadelen van een relatie gaat ervaren.

Ga even rustig zitten, en kijk eens of er belemmerende overtuigingen over jezelf, de ander en een relatie naar boven komen.
In mijn blog 8 stappen om belemmerende overtuigingen bij te stellen staat een stappenplan om elk van deze overtuigingen zo bij te stellen dat ze het vinden van een partner niet meer in de weg staan …

 

Stap 5: Ga naar hem of haar op zoek, en blijf realistisch!

Nu ben je zover dat je echt naar de liefde van jouw leven op zoek kunt gaan!
Let in jouw dagelijkse leven goed op wie jij tegenkomt (vooral op onverwachte momenten, bijvoorbeeld als je tegen iemand aanbotst), over welke mannen of vrouwen de mensen in jouw omgeving spreken, en op de mannen of vrouwen die jij op datingsites tegenkomt.

Bezoek als je dat wilt ook de plekken waar jij in stap 2 op bent uitgekomen, en waar de partner van jouw dromen weleens regelmatig zou kunnen komen.
Zodra jij de liefde van jouw leven gevonden denkt te hebben, kun je nog even de controle uit stap 3 uitvoeren: voel je bij die persoon de gevoelens die jij bij de liefde van jouw leven verwacht te voelen, en levert de ontmoeting met die persoon jou dezelfde dingen op als je bij een ontmoeting met de liefde van jouw leven verwacht?

Het gaat om de liefde van jouw leven (de partner van jouw dromen, of de man of vrouw in Nederland die daar het dichtst bij komt) en dat betekent dat je er best wel wat tijd en energie in mag steken.
Ga er gewoon voor, gebruik de ideeën en ingevingen die in jou opkomen, vraag eventueel mensen om jou heen om hun ogen open te houden, en geef niet zomaar op!

Tegelijkertijd is het in mijn ogen wel belangrijk om realistisch te blijven.
Het kan zijn dat degene die jij op het oog hebt aangeeft dat ie echt geen verliefdheid voelt als ie contact met jou heeft, of dat ie om wat voor reden dan ook geen relatie kan of wil aangaan.
Na een tijdje volhouden voor het geval hij of zij het spelletje ‘hard to get’ speelt, wordt het op een gegeven moment tijd om toe te geven dat hier voor jou geen toekomst meer inzit. Anders blijf jij jezelf valse hoop geven en loop je het risico dat de ander zich steeds meer van jou gaat afsluiten. Het inschatten van dit moment is niet altijd even makkelijk.
Na het verwerken van dit verlies kun je, zodra je daar weer aan toe bent, opnieuw op dezelfde manier op zoek gaan naar de man of vrouw in Nederland die nu de partner van jouw dromen is of daar het dichtst bij in de buurt komt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.