Recept voor vriendschap met jezelf

Print Friendly, PDF & Email

 

 
 
Ons bewustzijn (het enige deel van onze geest dat we kennen en dat we daarom “ik” noemen) is de kapitein van ons lichaam. En ons onderbewustzijn (het deel van onze geest waarvan we ons niet bewust zijn, en dat kan meewerken óf saboteren) is de stuurman van ons lichaam. Zie ook de blogs Sinds je geboorte heb je al een Innerlijke Partner en Je Innerlijke Partner helpt je continu om je allergrootste behoefte te vervullen.
Zitten ze samen op 1 lijn, dan voel jij als vrijgezel innerlijke harmonie en innerlijke vrede. Zijn ze het samen oneens, dan voel jij innerlijke tweestrijd, en misschien zelfs innerlijke verscheurdheid. Zie ook mijn artikel “Met welk deel van jezelf kun je eigenlijk een relatie opbouwen?”.
De vraag is nu: “Hoe krijg je jouw bewustzijn en jouw onderbewustzijn op 1 lijn?”.
Nou, door er bijvoorbeeld op de onderstaande manier voor te zorgen dat ze vriendschap met elkaar gaan sluiten, in plaats van steeds met elkaar de strijd aan te gaan.

 

Luisteren

Het begint met LUISTEREN naar jouw onderbewustzijn, op het moment dat jij met jouw bewustzijn zegt: “Ik ga …”.
Kom niet meteen in actie, maar luister eerst naar je opvattingen en je gedachtes hierover. De eerste dingen die jij jezelf hoort zeggen, komen hoogstwaarschijnlijk van jouw bewustzijn: het zijn bekende opvattingen en gedachtes, die vooral vertellen waarom je wel moet doen wat jij je voorgenomen hebt.
Hoe meer jij bij jezelf doorvraagt, hoe meer opvattingen en gedachtes je ontdekt die jij nog niet (zo goed) kende. En dat zijn over het algemeen de opvattingen en gedachtes van jouw onderbewustzijn. Onder elk gevoel, elk stukje weerstand, en elk stukje onzekerheid dat je voelt, zitten nog opvattingen en gedachtes van jezelf (en meestal van je onderbewustzijn) verborgen.

 

Begrip, respect, genegenheid, vertrouwen en geheimen

Hoe meer tijd en rust jij met jouw bewustzijn neemt om naar jouw onderbewustzijn te luisteren, hoe meer BEGRIP jij voor jouw onderbewustzijn leert op te brengen. Daardoor wordt je steeds milder naar je onderbewustzijn toe, en ga jij je onderbewustzijn met meer RESPECT en GENEGENHEID behandelen.
Met als gevolg dat jouw onderbewustzijn er steeds meer VERTROUWEN in krijgt dat ze met haar verhaal bij jouw bewustzijn terecht kan. Daardoor begin je op een gegeven moment met jezelf te praten over je eigen GEHEIMEN, die jouw onderbewustzijn een groot deel van je leven weggestopt heeft omdat jouw bewustzijn zich ervoor schaamde. En er ontstaan gesprekken met je onderbewustzijn over onprettige gebeurtenissen, die jouw bewustzijn tot dan toe liever niet onder ogen zag. Ook durf je vaker en vaker aan jezelf toe te geven wat jou wel bevalt en wat jou niet bevalt.

 

Plezier

Na verloop van tijd zegt jouw onderbewustzijn over het algemeen eerlijk tegen jouw bewustzijn wat haar wel en niet bevalt aan jouzelf, aan andere mensen, aan gebeurtenissen en aan je omgeving.
Dat zijn dingen waar jij te tot nu toe altijd onbewust van was. Je krijgt daardoor steeds meer door wat je graag wilt. En dat maakt het steeds makkelijker om leuke dingen te doen. Je vermaakt je dan ook meer en meer in je eentje, en dat zorgt voor steeds meer PLEZIER in jouw vrijgezellenleven.

 

Zorgzaamheid en gemeenschappelijk belang

Op de momenten dat er iets vervelends gebeurt, krijg je een stuk ZORGZAAMHEID naar jezelf toe. Je gaat jezelf helpen om met moeilijke momenten om te gaan, om problemen op te lossen, en om jouw wensen, doelen en behoeftes te vervullen.
Doordat jouw bewustzijn en onderbewustzijn niet meer met elkaar overhoop liggen, houd jij meer tijd en ruimte over om jezelf te helpen met de dingen die je wilt bereiken. En jouw onderbewustzijn begint met jouw bewustzijn samen te werken. Op het moment dat je nu met jouw bewustzijn “Ik ga …” zegt, is het niet meer iets wat alleen jouw bewustzijn wil, maar ook iets wat jouw onderbewustzijn wil. Alles wat je vanaf dat moment onderneemt, zien jouw bewustzijn en onderbewustzijn als een GEMEENSCHAPPELIJK BELANG. Waardoor jij jezelf steeds minder saboteert, steeds sneller bereikt wat je wilt, en steeds minder vaak terugvalt in jouw oude gewoontes en patronen …

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.