Ben jij in je vrijgezellenleven gesprongen of geduwd?

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 
 
Het vrijgezellenleven is te vergelijken met een vallei in een berglandschap.
Je springt er uit eigen wil in, of je wordt er tegen jouw wil in geduwd. Je belandt in een heerlijke oase, in een kale en benauwende woestijn, of in een pijnlijk en hard rots-landschap.
Je hoopt dat je er weer zo snel mogelijk uit kan klimmen, of geniet van alles wat het jou biedt.

 
Net als bij de persoon op het eerste plaatje, was er minimaal 1 moment in jouw leven dat je vlak voor het vrijgezellenleven stond.
Je woonde nog thuis, of had een relatie die je (noodgedwongen) zelf uitmaakte. En uit eigen wil sprong je in het vrijgezellenleven.
Of tegen jouw wil in werd je in dat vrijgezellenleven geduwd, zoals in het tweede plaatje. Je ouders of verzorgers stuurden jou het huis uit, jouw partner maakte het uit, of tot je grote schrik overleed jouw partner.

 
De eerste keer dat je vrijgezel werd, had je hoogstwaarschijnlijk nog niet echt een idee wat jou te wachten stond. Of je een zachte landing zou maken in iets plezierigs, of een harde landing zou maken in iets vervelends (zoals op het tweede plaatje).
En de keren dat je al vrijgezel was geweest, dacht je waarschijnlijk bij jezelf: “Heerlijk”, “Wat een opluchting”, of “Oh nee, niet nog een keer”.

 
Ook nu ben je in het vrijgezellenleven aanbeland. Of je er nou zelf in gesprongen bent, of erin geduwd werd.
Momenteel zie je het als een heerlijke oase, die jou veel te bieden heeft. En je wil er alleen nog uitklimmen als je de partner van je dromen tegenkomt. Zie: Voordelen van het vrijgezellenleven en Wat is jouw hoofdreden om vrijgezel te blijven?/.
Of wellicht zie je het vrijgezellenleven als een kale en benauwende woestijn die jou niets te bieden heeft. Zodra er iemand op de stoep staat die oké genoeg is, dan grijp je die gelegenheid aan om er weer uit weg te komen. Zie: Wat is jouw hoofdreden om een relatie aan te gaan?.
Het kan ook zijn dat je het als een hard en pijnlijk rots-landschap ziet, waar je liever gisteren dan nu uit weg gaat. En als de nood hoog genoeg is, dan kan het zijn dat je in zee gaat met de eerste de beste die interesse in jou toont. Alles vind je beter dan vrijgezel blijven.
Zie ook blog Wel of niet een relatie met jezelf opbouwen?.

 
Voor mijzelf was het vrijgezellenleven tot ongeveer mijn 27e een kale en lege woestijn. En soms ook een rots-landschap. Ik verlangde erg naar een leuke vriendin, en wilde haar liever gisteren dan nu. Het leek me gewoon een stuk gezelliger. Iemand die mij accepteerde zoals ik was, en met wie ik alles kon delen (vooral een stuk spiritualiteit). En eerlijk is eerlijk, ook intimiteit sprak me wel aan 😉 .
Na 2 relaties ontdekte ik dat vrijheid en onafhankelijkheid toch wel heel belangrijk voor mij was. En het vrijgezellenleven veranderde in een heerlijke oase. Sindsdien ben ik nog tweemaal een vrouw van mijn dromen tegengekomen. En nu geniet ik zo van mijn vrijgezellenleven, dat ik niet eens weet of ik nog wel opendoe als de vrouw van mijn dromen bij mij aanbelt …
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.